Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Innovatiemanager Langdurige Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3447,- en € 5481,-
 • Eindhoven

Hoe ga jij een Good practice in de langdurige zorg  verzilveren en  uitbouwen naar een brede verbetering in de zorg? Dat, terwijl je met veel stakeholders zoals zorgaanbieders, Zorginkoop, Medisch Advies, Juridische Zaken rekening dient te houden.

Jouw werk

Met jouw bedrijfseconomische en sterke analytische skills herken jij kansrijke innovaties in de langdurige zorg en weet jij deze breed toegankelijk te maken. Zo realiseren wij zinnige en betaalbare zorg van een goede kwaliteit.

Als Innovatie Manager Langdurige Zorg is het jouw werk om samen met Zorginkoop innovaties (good practices) die in de langdurige zorg zelf ontwikkeld zijn te identificeren en andere zorgaanbieders te stimuleren deze over te nemen. Het gaat hierbij om good practices die leiden tot zorg waarbij de patiënt centraal staat en waarbij onnodige kosten worden vermeden. Zorgaanbieders weten zelf als geen ander wat zinnige zorg is. Daarom werken we samen met hen aan zorg die beter en betaalbaarder is.

Jij haalt met Zorginkoop innovaties op bij zorgaanbieders, maar ook via het innovatieloket of in co-creatie met klantgroepen. Daarnaast volg je relevante maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de markt op de voet en stel je je radar scherp op zorginnovaties, die bewezen effectief zijn in de praktijk. Zie je zo’n kansrijke innovatie? Dan werk je deze uit in een businesscase en zorg je met Zorginkoop voor de vertaling naar de praktijk.

Om dit voor elkaar te krijgen stuur je kleine projectteams aan en werk je nauw samen met Zorginkoop en met het zorgveld (denk aan zorgaanbieders en cliëntenorganisaties) en interne afdelingen zoals Medisch Advies en Business Intelligence. De voortgang en resultaten van innovaties in een leertuin of andere innovatieomgeving volg je op de voet en je houdt samen met Zorginkoop goed in de gaten of de uitkomsten naar wens zijn. Slaagt een innovatie en kan deze breder uitgerold worden? Dan zorg je voor een scherpe (data-)analyse en een gedegen cijfermatige onderbouwing met een businesscase en/of opschalingsplan Je creëert met zorginkoop draagvlak bij andere zorgaanbieders en zorgt ervoor dat de innovatie verankerd wordt in (zorg)inkoopplannen. Jij maakt inzichtelijk welke kostenbesparing en andere voordelen een innovatie met zich meebrengt. Voor Zorgkantoren Coöperatie VGZ, maar vooral voor onze klanten en zorgaanbieders.

Na verloop van tijd ben je samen met Zorginkoop veelvuldig in contact met de buitenwereld en onderhoud je een sterk netwerk van koplopers in de zorg, waaronder zorgaanbieders, gemeenten en cliëntenorganisaties. Jij neemt deze mensen mee in ons gedachtegoed, verbindt tegenstrijdige belangen en bent in staat om hen zelf met ideeën te laten komen!

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar met de collega’s van Beleid & Ondersteuning én Zorginkoop. Jullie realiseren zowel zorgkostenbeheersing als kwalitatief goede zorg. Binnen de afdeling Beleid & Ondersteuning is veel ruimte voor jouw talent, kennis en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen maken jullie de zorg in Nederland zinnig en betaalbaar, nu en in de toekomst.
 

Jouw ervaring

Om het team compleet te maken zijn we op zoek naar iemand die zich thuis voelt in een grote organisatie. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 
 • WO-werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van Bedrijfskunde, (Bedrijfs)economie met kennis van de langdurige zorg;
 • Analytisch sterk en een data gedreven aanpak;
 • Bij voorkeur minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van financiering van de langdurige zorg;
 • Kennis van en ervaring met het inzetten van diverse bedrijfseconomische modellen;
 • Interesse in (zorg)innovatie, jij volgt de ontwikkelingen gretig en op de voet;
 • Ervaring met besluitvormingsprocessen binnen een (intern) politiek krachtenveld;
 • Impactvol kunnen acteren in het zorgveld en de interne organisatie;
 • Een teamplayer;
 • Ervaring met projectmanagement.
Jij bekijkt de wereld met een scherpe (financieel-) analytische blik, met kennis van de langdurige zorg en weet verbanden te leggen en inzichten aan elkaar te knopen. En dankzij jouw empathisch vermogen, kun je hetzelfde met mensen. Je bent een bruggenbouwer die mensen en ideeën bij elkaar brengt en samenwerking weet te bevorderen. Daarbij zoek je altijd naar een win-win situatie, iets wat je duidelijk overbrengt aan je stakeholders. Stilzitten en afwachten is niets voor jou, jij loopt graag voorop en laat je niet snel uit het veld slaan. Daarbij neem jij de maatschappelijke rol die wij als zorgverzekeraar in de langdurige zorg hebben net zo serieus als wij. Het feit dat jij met innovaties bijdraagt aan zinnige en betaalbare zorg in Nederland past dan ook helemaal bij jou.

Voor deze functie ben je circa 80% van je tijd op ons kantoor in Eindhoven en 20% bij zorgaanbieders.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Innovatiemanager Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het verzilveren en uitbouwen van Good practices in de langdurige zorg  naar een brede verbetering in de zorg echt jouw werk? Reageer dan vòòr 16 april via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl