Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Medisch Adviseur GGZ

 • 32 uur per week
 • Tussen € 2903,- en € 6437,-
 • Eindhoven

Als arts, psychiater, GZ psycholoog of psychotherapeut zet jij jouw medische expertise en ervaring in om de juiste Good Practices op te halen en op te schalen. Zo draag je concreet bij aan het landelijk verbeteren van de GGZ.
 

Jouw werk

Als Medisch Adviseur GGZ zet jij jouw medische kennis in om de zorg in Nederland zorg zinniger en beter betaalbaar te maken. Vanuit jouw medische expertise en visie op een betere organisatie van zorg, leg jij de verbinding tussen de Zorgverzekeringswet, de maatschappij en de missie en visie van VGZ. 

Na een grondige inwerkperiode besteed je ca. 80% van jouw tijd aan ontzettend mooi werk: het ophalen en opschalen van Good Practices in de GGZ. Jij daagt zorgaanbieders vanuit medisch-inhoudelijk perspectief uit om Good Practices te ontwikkelen en  te implementeren. Je maakt je hard voor een verandering van mindset in het zorgveld. En je denkt vanuit medisch perspectief mee over de zinnige zorg strategie bij zorgaanbieders. 

De kennis die je opdoet, deel je niet alleen in het zorgveld en met Zorginkoop, maar ook met jouw collega’s bij Medisch Advies. 

De overige 20% van jouw tijd houd jij je bezig met inkoopondersteuning, controles en aanspraakbeoordelingen. Op jouw bordje liggen het: 
 
 • vanuit jouw vakgebied beoordelen of declaraties van zorgaanbieders en verzekerden medisch gezien voor vergoeding uit de zorgverzekering in aanmerking komen;
 • houden van spreekuren of ruggenspraak met collega's met een andere medische specialisatie;
 • vanuit de zorginhoudelijke kant meedenken over zorgbeleid en het definiëren van kwaliteitskaders;
 • communiceren van jouw beoordelingen en de onderbouwing daarvan met betrokken partijen;
 • invoeren van horizontaal toezicht controles en het automatiseren van machtigingen;
 • bekijken met welke informatie ons controlesysteem ingericht moet worden en het vullen van de database met de juiste controle-items;
 • opstellen van controlematrices, risicoanalyses en controleplannen.
Verbinden en samenwerken zijn cruciaal in jouw werk. Je werkt dan ook in een speciaal agile Alliantieteam bestaande uit een strategisch innovatiemanager, een innovatiemanager, een zorginkoper, en een consultant. Jullie worden ondersteund door ICT, Financiën & Controles en werken samen met collega’s van Beleid, Zorginkoop, Declaratieservice, Klachtenmanagement, Commercie en Innovatie. Buiten de muren van VGZ heb je veel te maken met ZN, het ministerie en zorgaanbieders. 

In welke omgeving jij ook verkeert, jij maakt jouw team beter, jouw team maakt jou beter. Samen zorgen jullie voor zinnige en betaalbare zorg in Nederland.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega met een creatieve en tegelijkertijd kritische blik. Jij wilt klanten écht helpen en kijkt verder dan alleen de aanvraag die voor je ligt. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 
 • academisch werk- en -denkniveau; met een BIG registratie als arts, psychiater, GZ psycholoog of psychotherapeut.
 • een Registratie Maatschappij en Gezondheid (Sociale Geneeskunde) of Profielregistratie Beleid en Advies is een pré,
 • minimaal zes jaar relevante werkervaring als behandelaar, met zeker een deel ervaring in de GGZ.
 • inzicht in ontwikkelingen binnen de zorg, de zorgverzekeringen en in wet- en regelgeving op deze terreinen.
 • bekendheid met adviestechnieken, beleidsonderzoek en -formulering op medisch terrein.
 • ervaring met besluitvormingsprocessen met tegengestelde deelbelangen.
 • ervaring met het intern en extern optreden als medisch inhoudelijk aanspreekpunt.
 • aantoonbare affiniteit met de organisatie van zorg en ervaring op bestuurlijk niveau.

Jij wilt graag een grotere en bredere impact op de (organisatie van) zorg hebben, omdat je gelooft dat het zinniger kan. En vanuit die gedachte weet je ook anderen te inspireren en te motiveren. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, weet jij jouw boodschap te vertalen naar jouw toehoorder. En met jouw sensitiviteit en resultaatgerichtheid weet je tegengestelde belangen op te sporen en bij elkaar te brengen. Je kunt bovendien out-of-the-box denken en durft voorop te lopen. Jij wilt verschil maken en voelt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben net zo sterk als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Medisch Adviseur GGZ bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Heb je ervaring als behandelaar in de GGZ en wil je jouw kennis en ervaring inzetten voor zinnigere zorg in Nederland? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl