Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Specialist Controles GGZ / MSZ

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3028,- en € 4730,-
 • Eindhoven

Jij bent verantwoordelijk voor een goede uitvoering van het landelijke zelfonderzoek en de implementatie van Horizontaal Toezicht bij één of meerdere zorgaanbieders. Je onderzoekt hoe wij de zorgkosten beter kunnen beheersen maar hoe zorg jij vervolgens dat je zorgverleners stimuleert tot gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten? 

Jouw werk

Zorg kost geld, maar als zorgverzekeraar waken wij er voor dat de premies van onze verzekerden zo goed mogelijk besteed worden. Als Specialist Controles GGZ of MSZ duik jij dan ook in de meer complexe declaraties van GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Eventuele onrechtmatigheden of ondoelmatigheden breng je aan het licht, waarmee jij zorgt voor beheersing van de zorgkosten.

Binnen de Geestelijke Gezondheidszorg  en Medisch Specialistische Zorg werken we steeds meer met zelfonderzoeken door zorginstellingen en word Horizontaal Toezicht op steeds meer plekken geïmplementeerd. Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie, planning, voortgang en kwaliteit van een aantal van deze zaken. De uitkomsten stem je af met interne en externe partijen, waarbij jij Coöperatie VGZ vertegenwoordigt in de zorgwereld.
 
Daarnaast krijg je steeds een aantal thema's onder je hoede en voer je meerdere controletrajecten tegelijk uit. Het ene moment doe je openlijk onderzoek, het andere moment werk je onder de radar. Per onderwerp houd jij je minimaal vier maanden bezig met brede desk research waarbij je:
 
 • kijkt naar de inhoudelijke materie en wet- en regelgeving.
 • in gesprek gaat met experts binnen Zorginkoop, Declaratieservice, Datamining en Business Intelligence. 
 • contact onderhoudt met andere verzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 • grote hoeveelheden gegevens uitdiept om nieuwe verbanden en inzichten op te doen. 
 • jouw conclusies deelt met zorgverleners. Je onderhandelt over terugbetaling, maar stimuleert vooral gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten in de toekomst!
Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je werkt op een afdeling met 36 mensen, die in twee teams zijn verdeeld. Daarbinnen is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Als zorgverzekeraar hebben we te maken met allerlei veranderingen in de markt. Vanuit jouw vakgebied ontwerp je dan ook regelmatig nieuwe controlevormen, zodat we ook hierin met onze tijd meegaan.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die de combinatie van analyse en gespreksvoering met GGZ instellingen / ziekenhuizen aankan. Jij hebt:
 
 • HBO/WO werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van Zorgmanagement, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Accountancy, Auditing of Gezondheidswetenschappen; 
 • aanvullende cursussen of opleidingen gedaan op het gebied van Business Intelligence, Business Analyse en/of zorgbekostigingsmethodiek (DOT);
 • 5 tot 8 jaar werkervaring en bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière;
 • kennis van inhoudelijke zorgbekostigingssystematiek en onderzoeksmethoden;
 • kennis van en/of ervaring met horizontaal toezicht en het uitvoeren van zelfonderzoeken vanuit zorgverzekeraars of zorgaanbiederskant. 
 • ook een GGZ- of ziekenhuisachtergrond? Dan is dat een flinke pre. 
Jouw analytische vaardigheden gaan hand in hand met jouw verbale vaardigheden. Daardoor ben je niet bang om de discussie aan te gaan met zorgaanbieders of ziekenhuizen. Het debat opzoeken zit je in het bloed, ego's en complexe besluitvorming brengen je niet van je stuk. Wat er ook gebeurt, jij bent een gedegen gesprekspartner.

In teams presteer je prima, maar diep in je hart ben je een solist die Coöperatie VGZ graag vanuit zijn vakgebied verbetert. Je ontwikkelt jezelf graag en neemt zelf initiatief voor verandering en innovatie. Creatief, besluitvaardig en vasthoudend zijn verder steekwoorden die jou omschrijven. Bovendien ben je integer: vertrouwelijke informatie is bij jou in veilige handen.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Specialist Controles GGZ of MSZ bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het leveren van een bijdrage aan beheersbare zorgkosten echt jouw werk? En weet jij jouw analyses te vertalen naar adviezen waar zorgverleners echt mee aan de slag willen? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl