Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Digital Product owner Retentie & Win-back

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3447,- en € 5481,-
 • Arnhem

Zoveel mensen, zoveel wensen… Hoe zorg jij ervoor dat onze 3,8 miljoen klanten graag bij ons blijven. En dat als ze toch weggaan, ze uiteindelijk weer met een goed gevoel voor ons kiezen?

Jouw werk

Als Digital Product owner Retentie & Win-back weet jij als geen ander hoe wij ervoor zorgen dat onze 3,8 miljoen klanten graag bij ons blijven. Het is dan ook jouw werk om in kaart te brengen welke klanten een verhoogd uitstroomrisico hebben en hoe loyaliteit te creëren is. Wordt er een pakket of product gewijzigd? Dan zorgen jullie voor een alternatief aanbod en alle communicatie daar omheen. Ook zorgen jullie ervoor dat klanten die willen opzeggen dit verrassend gemakkelijk kunnen doen en een ‘warm afscheid’ krijgen. Niet omdat we ze kwijt willen, maar omdat we willen dat ze Coöperatie VGZ later toch weer zullen overwegen.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar in een multidisciplinair team. Binnen dit team neem je de rol van product owner op je en ben je tegelijkertijd actief als inhoudelijk marketingexpert. Met jouw ervaring bijt jij je vast in vraagstukken rondom merkpositionering, content creatie en geautomatiseerd campagne voeren. Daarnaast werk je nauw samen met collega's van Klantenservice en Business Intelligence.

Tijdens een gemiddelde werkweek ligt o.a. het volgende op jouw bord:

Product owner taken:
 • het signaleren van overall klantbewegingen, trends en ontwikkelingen en vertalen daarvan naar de organisatie- en teamdoelstellingen;
 • het beheren en prioriteren van de backlog met user-stories en het zorgen voor een stabiel en juist geprioriteerd werkaanbod;
 • het coördineren van de werkzaamheden en het infomeren van jouw teamleden;
 • het afstemmen met andere Product owners en Clusterleiders en het rapporteren over de voortgang en geboekte resultaten.
Inhoudelijke werkzaamheden:
 • het opstellen van customer journeys op basis van data-analyse en klantfeedback;
 • het online testen en toetsen van ideeën bij klanten en het aanscherpen van onze boodschap;
 • het opstellen, creëren en uitvoeren van online marketinginitiatieven, campagnes en middelen;
 • het verder optimaliseren van marketing automation;
 • het ontwikkelen van 'risicoprofielen' om van hieruit te gaan sturen;
 • het ontwikkelen van een loyaliteitsstrategie en -middelen, zoals bijvoorbeeld een loyaliteitsprogramma.
Meer weten over Agile werken bij VGZ? Check dan het volgende filmpje https://www.youtube.com/watch?v=JIspgREyLeU&t=7s.
 

Jouw ervaring

We zijn op zoek naar een ondernemende collega met een duidelijke visie op retentie en win-backmarketing. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 
 • wo-werk- en -denkniveau.
 • ervaring met agile werken, bij voorkeur als product owner.
 • NIMA B, Next Marketeer B of vergelijkbaar.
 • 3 – 5 jaar brede online marketing ervaring, waarin je bij voorkeur al bezig bent geweest met marketing automation. Ben je thuis in Sitecore? Dan heb je een extra streep voor.
 • ervaring in een organisatie waar de klant centraal staat, zoals een customer service center.
 • leidinggevende ervaring en het talent om mensen in beweging te krijgen.
Jij hebt visie, overzicht, rust en focus op het resultaat. Analytisch als je bent, maak je onderbouwde keuzes die aantoonbaar bijdragen aan een betere klanttevredenheid. Daarbij schakel je tussen perfectie en pragmatisme. Je verzandt niet in details, maar neemt wel genoeg tijd om creatieve oplossingen te vinden en maakt van omdenken een sport. Met jouw manier van werken, jouw kennis en enthousiasme, weet je jouw team te inspireren en mee te krijgen.

Jij realiseert je dat de markt waarin wij als zorgverzekeraar opereren aan politieke en publieke invloed onderhevig is. En dat onze koers daardoor plots kan wijzigen. Jij bent gewend om Agile te werken, onderneemt en durft besluiten te nemen. Daarbij hou je altijd in je achterhoofd dat Coöperatie VGZ een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Die neem jij net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Digital Product owner Retentie & Win-back bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het (online) behouden en terugwinnen van klanten echt jouw werk? En vervul jij graag de rol van product owner in een agile team? Solliciteer dan voor 3 juli via onderstaande knop.

De gesprekken vinden plaats op 10 juli, een eventueel assessment op 16 of 17 juli.

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 38 68 69 95
a.vandijk@vgz.nl