Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Specialist Controles Langdurige Zorg

  • 36 uur per week
  • Tussen € 2869,- en € 4481,-
  • Eindhoven

Jij bent de rechercheur die onderzoekt hoe wij de zorgkosten voor onze verzekerden op het gebied van Langdurige Zorg kunnen beheersen. Maar wat doe je als een vordering de liquiditeitspositie van een zorgaanbieder in het geding brengt?

Jouw werk

Zorg kost geld, maar als zorgverzekeraar waken wij er voor dat de premies van onze verzekerden zo goed mogelijk besteed worden. Als Specialist Controles Langdurige Zorg duik jij dan ook in de meer complexe declaraties van zorgverleners. Denk hierbij aan zorginstanties op het gebied van Zorg in Natura (ZIN) en Volledig Pakket Thuis (VPT). Jij brengt eventuele onrechtmatigheden of ondoelmatigheden aan het licht en zorgt daarmee voor beheersing van de zorgkosten. Het ene moment doe je openlijk onderzoek, het andere moment werk je onder de radar.

Je krijgt steeds een aantal thema's onder je hoede en voert meerdere controletrajecten tegelijk uit. Deze trajecten duren meeste 1 tot 4 maanden en omvatten brede desk research. Zo kijk je naar de inhoudelijke materie en wet- en regelgeving, maar ga je ook in gesprek met experts binnen Zorginkoop, Declaratieservice, PGB, Datamining en Business Intelligence. Daarnaast onderhoud je contact met andere verzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Grote hoeveelheden gegevens diep je uit om nieuwe verbanden en inzichten op te doen.

Zo kan het zijn dat cliënten opvallend lang verblijven in een instelling verblijven of grotere groepen cliënten in een bepaalde periode overstappen naar een PGB. Voor jou een teken om te onderzoeken wat gangbaar is in de markt. Met jouw conclusies in de hand, ga je vervolgens in gesprek met zorgverleners. Zijn kosten ten onrechte gedeclareerd? Dan onderhandel jij over de terugbetaling. Bovendien stimuleer jij zorgverleners tot gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten in de toekomst. Je hebt te maken met stevige tegenpartijen, maar bent zelf ook een gedegen gesprekspartner die de verbinding zoekt.
 
Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je werkt op een afdeling met 8 mensen. Daarbinnen is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Als Zorgkantoor hebben we te maken met allerlei veranderingen in de markt. Vanuit jouw vakgebied ontwerp je dan ook regelmatig nieuwe controlevormen, zodat we ook hierin met onze tijd meegaan.  

Deze vacature is zowel in- als extern uitgezet.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een stevig iemand die de combinatie van analyse en gespreksvoering met zorgaanbieders aankan. Jij hebt:
  • HBO/WO werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van Zorgmanagement, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Accountancy, Auditing of Gezondheidswetenschappen; 
  • aanvullende cursussen of opleidingen gedaan op het gebied van Accountancy, Business Analyse en/of onderzoeksmethoden;
  • 5 tot 8 jaar werkervaring en bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière;
  • kennis van inhoudelijke WLZ systematiek van zorgbekostiging;
  • kennis van en/of ervaring met het uitvoeren van zelfonderzoeken vanuit zorgverzekeraars of zorgaanbiederskant.
Heb je daarnaast ook nog kennis van de zorgwereld en/of Wet Langdurige Zorg, dan is dat een flinke pre. Jouw analytische vaardigheden gaan hand in hand met communicatieve vaardigheden. Daardoor ben je niet bang om de discussie aan te gaan met zorgaanbieders en andere belanghebbenden. Complexe besluitvorming brengen je niet van je stuk, waarbij je belanghebbenden altijd meeneemt in je besluiten. In het team pak je een coördinerende rol naar de controlemedewerkers toe en blijf je goed op de hoogte van alle lopende controles. Je ontwikkelt jezelf graag en neemt zelf initiatief voor verandering en innovatie. Creatief, besluitvaardig en vasthoudend zijn verder steekwoorden die jou omschrijven. Bovendien ben je integer: vertrouwelijke informatie is bij jou in veilige handen.   
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Specialist Controles Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland. Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen proactief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het leveren van een bijdrage aan beheersbare zorgkosten door middel van analyse en advies echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Astrid van Dijk

Astrid van Dijk

Recruiter
06 - 47 09 02 17
a.vandijk@vgz.nl