Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Beleidscoördinator Langdurige Zorg

  • 36 uur per week
  • Tussen € 3266,- en € 5193,-
  • Eindhoven

Jij levert een grote bijdrage aan de veranderingen in de Langdurige Zorg en vertaalt deze naar onze organisatie. Hoe zorg jij dat klanten nu en in de toekomst de juiste zorg krijgen én dat deze zorg betaalbaar is en blijft?
 

Jouw werk

De Langdurige Zorg (LZ) is voortdurend in beweging. Alle wijzigingen vanuit de politiek hebben effect op de wijze waarop Langdurige Zorg binnen Coöperatie VGZ is georganiseerd en hoe de werkprocessen zijn ingericht. Wij bewegen actief mee met deze ontwikkelingen. Met de kennis, ervaring en visie op LZ die jij meebrengt, bouw jij mee aan een ambitieus en uitvoerbaar beleid dat gebaseerd is op grondige analyses.
 
Als Beleidscoördinator is het jouw werk om landelijk beleid, onderzoeksrapporten en ontwikkelingen in het veld, om te zetten naar een bruikbaar tactisch en operationeel (inkoop)beleid voor Langdurige Zorg. Dit doe je in opdracht van en in samenspraak met de verantwoordelijke manager en met de directeur Langdurige Zorg. Je stemt jouw beleid vervolgens af met het management van LZ en met collega-beleidsmedewerkers. Daarnaast heb je regelmatig contact met klant- en brancheorganisaties om te overleggen over beleidszaken en ontwikkelingen in het zorgveld. Op basis van al deze informatie zorg jij voor de juiste praktische handvatten en randvoorwaarden, zodat jouw collega’s van onder andere zorginkoop en klantadvisering aan de slag kunnen. Zo maken we voor onze klanten het verschil en regelen we de zorg, die aansluit bij hun behoefte en die betaalbaar is.  
 
Intussen beoordeel je vanuit een analytische onderzoeksrol of het beleid voldoende meetbaar is en of de uitvoering het gewenste resultaat heeft. Jij stelt jezelf continu de vraag: “Wat zijn de effecten van alle veranderingen, hoe draag ik bij aan betere kwaliteit van zorg voor onze klanten én aan het zinnig maken en betaalbaar houden van  langdurige zorg?”

Jouw bevindingen deel je met het beleidsteam en vervolgens ook met het management en project-/procescoördinatoren of senior-inkopers.  Ook  doe je voorstellen voor het continu verbeteren van processen van jouw team Beleid & Ondersteuning. Daarnaast zorg je voor het mede opstellen van het jaarplan en ben je verantwoordelijk voor de uitwerking daarvan in actieplannen.
 
Dit alles doe je natuurlijk niet alleen, maar je werkt in een team van 15 collega’s, waarin veel ruimte is voor jouw vakkundigheid, visie en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie voor een betere Langdurige Zorg voor onze klanten!
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een bruggenbouwer die kan communiceren op alle lagen binnen en buiten de organisatie.

Jij hebt:
  • een opleiding op wo-niveau, zoals Bestuurskunde, Beleid & Management, Gezondheidswetenschappen, of Health Care Management;
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring; 
  • ervaring in het ondersteunen bij beleidsvorming en besluitvormingsprocessen binnen een strategisch en intern politiek krachtenveld;
  • kennis van en ervaring met de Wet langdurige zorg, met name Verpleging & Verzorging, Gehandicaptenzorg en/of GGZ;
  • strategisch inzicht en ervaring met innovatie- en ontwikkelprocessen met mogelijk tegengestelde deelbelangen;
  • ervaring met projectleiding, begeleiding en rapportage;
  • de vaardigheid om complexe informatie te analyseren en presenteren, voor zowel beleidsmatige als kwantitatieve doelen; het talent om snel een sterk relatienetwerk op te bouwen en te onderhouden.

Of het nu gaat om beleidsvorming, de ontwikkeling van jouw team, of de ontwikkeling van jezelf, het is bij jou nooit af, het kan altijd beter. Dit idee motiveert jou om steeds weer een stapje verder te zetten. Wanneer zich problemen voordoen in jouw werkveld, weet jij dankzij jouw analytische vermogen snel tot de kern door te dringen. En met het gewenste resultaat scherp voor ogen, bedenk je ook een efficiënte oplossing. Je hebt een scherp ontwikkelde organisatiesensitiviteit en voelt feilloos aan wat er in de verschillende lagen van de organisatie speelt. Jij weet wie je waarbij moet betrekken en op welke manier. Dat jij jouw boodschap op een heldere manier over het voetlicht weet te brengen en goed afstemt op jouw toehoorder draagt zeker aan je resultaten bij! Tot slot kun je snel schakelen en weet je hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Het feit dat Coöperatie VGZ opereert in een markt die aan politieke en publieke invloeden onderhevig is, brengt jou dan ook zeker niet van je stuk.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Beleidscoördinator Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen pro-actief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het effectief regisseren van beleidsmatige veranderingen van Langdurige Zorg echt jouw werk? En ben jij toe aan een vervolgstap en wil je verder groeien? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl