Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Senior Business Consultant Zorginkoop

 • 36 uur per week
 • Tussen € 3266,- en € 5193,-
 • Arnhem

Samen met jouw team zorg jij ervoor dat de bedrijfskritische zorginkoopprocessen zo goed mogelijk zijn ingericht. Zo draag je bij aan kostenbeheersing, toegankelijkheid, kwaliteit, vernieuwing en verbetering van de zorg.

Jouw werk

Jouw Performance Management Team (PMT) maakt deel uit van de Divisie Zorg dat het management van Zorginkoop ondersteunt en challenget bij het inrichten van bedrijfskritische processen in het inkoopproces. Hierbij ligt de focus op complexe contracten van de zorgsoorten medisch specialistische zorg, geestelijke gezondheidszorg en verpleging & verzorging.

Als Senior Business Consultant Zorginkoop is het jouw werk om activiteiten van het PMT te coördineren. In samenwerking met het managementteam Zorginkoop zorg je voor:
 
 • de totstandkoming van het inkoopbeleid;
 • de voorbereiding van het inkoopseizoen;
 • het inzichtelijk maken van de procesmatige en financiële status van het inkoopseizoen en de inrichting en kwaliteitstoets van de gemaakte afspraken met zorgaanbieders;
 • inzicht geven in de financiële uitnutting van de complexe contracten in de vorm van prognoses en risico’s.
Jij hebt het overzicht van alles wat er gebeurt, coördineert ketenprocessen en complexe vraagstukken en stuurt op performance binnen het team én in de keten. Daarvoor haal je informatie met betrekking tot zorginkoop, maar ook bij andere interne en externe partijen. Vervolgens controleer, kies en bundel je de informatie en knoop je zelfstandig de lijnen aan elkaar. Jij vult de randvoorwaarden in en adviseert het management en directie van de divisie Zorg.

De omgeving waarin jij opereert is complex en voortdurend aan verandering onderhevig. Jij maakt van het PMT dan ook een flexibel team, dat steeds op zoek is naar vernieuwing en efficiëntie

Als Senior Business Consultant werk je uiteraard niet alleen, maar werk je nauw samen met andere teamleden en collega’s in de keten (diverse niveaus). Ieder voor zich zijn jouw teamleden experts op specifieke zorgsoorten. Jij stimuleert kennisdeling, motiveert collega’s en teamleden tot het verkennen van nieuwe terreinen en coacht op het snel kunnen schakelen tussen dossiers. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat de bedrijfskritische inkoopprocessen soepel lopen.

Deze vacature staat zowel in- als extern uit.  
 

Jouw ervaring

Voor deze nieuwe functie zoeken we iemand die:
 
 • een afgeronde academische opleiding heeft.
 • bij voorkeur een coachende rol heeft gehad en/of ervaring met aansturing in een veranderende omgeving.
 • aantoonbare kennis en affiniteit heeft op gebied van zorg(processen) en finance.
 • goed op de hoogte is van ontwikkelingen binnen de zorg.
 • thuis is in het inrichten van bedrijfsprocessen en afwikkelen van complexe (keten)vraagstukken.
Als gesprekspartner ben je sensitief, maar ook slagvaardig en daadkrachtig. Als jij ergens voor gaat, zet jij je voor 200% in en weet je ook anderen tot beweging te motiveren. Zie je problemen of belemmeringen, dan probeer je deze zo snel mogelijk op te lossen. Je hebt een visie op jouw vakgebied en zet graag een gedegen strategie uit. Tegelijkertijd ben je flexibel en op je plek in het veranderende speelveld van de zorg. Jij wilt blijven verbeteren en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben, net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Senior Business Consultant bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland. Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat.

Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein naar je werk en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen proactief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het zo goed mogelijk inrichten van de bedrijfskritische zorginkoopprocessen echt jouw werk? En breng jij een team graag naar een hoog niveau? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl