Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Afdelingsmanager Zorginkoop & Klantenadvies Langdurige Zorg V&V

 • 38 uur per week
 • Tussen € 4904,- en € 7566,-
 • Eindhoven

Jij bent verantwoordelijk voor de samenwerking tussen zorgaanbieders, klantadvies en zorginkoop langdurige zorg op het gebied van Verpleging & Verzorging. Hoe neem jij eigenaarschap en vorm jij de verbindende schakel tussen klanten, jouw afdeling, het zorgkantoor, Coöperatie VGZ èn de zorgaanbieders om tot een klantgerichte zorginkoop te komen?
 

Jouw werk

Jouw doel is het realiseren van Zinnige zorg door excellent klantenadvies en het verbeteren - gezamenlijk met zorgaanbieders - van de langdurige zorg op het gebied van beschikbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Als manager draag je zorg voor zorginkoop en klantadvisering en vertegenwoordig je de organisatie voor V&V. Dit in een complexe politieke- en marktomgeving met circa 300 zorgaanbieders en vele stakeholders. Met jouw visie op zorginkoop vanuit klantenbeleving, zet jij de behoefte van de klant centraal tijdens zorginkooptrajecten.

Binnen het MT Langdurige zorg richten jij en je collega -afdelingsmanager je op het succesvol implementeren van de veranderende processen rondom zorginkoop, klantenadvies en verbeterinitiatieven. Eigenaarschap is voor jou vanzelfsprekend en hiermee sta jij voor een optimale ketenafstemming tussen de onderdelen binnen Langdurige Zorg én met andere afdelingen binnen Coöperatie VGZ.

Tot jouw werk behoort onder meer:
 
 • het verder implementeren en uitbouwen van Zinnige Zorg;
 • het signaleren en anticiperen op ontwikkelingen en deze vertalen naar mogelijkheden voor zorginkoop en klantenadvies;
 • het creëren van synergie tussen beide processen door het omzetten van signalen uit de klantadvies naar klantgedreven inkoop en vise versa;
 • het mee opstellen van het (tactisch)inkoopplan vanuit de visie op langdurige zorg en de positionering binnen Coöperatie VGZ 
 • sturing te geven aan inkoop, klantadvies, bemiddeling van een van de sectoren binnen de treeknormen en de contracteerruimte
 • het onderhouden van goede contacten met raden van bestuur van zorgaanbieders, leveranciers van hulpmiddelen. Maar ook met belangenverenigingen van beroepsgroepen, cliëntenorganisaties en toezichthouders, en met VWS en NZa.
Met jou aan het roer is er voor jouw medewerkers veel ruimte voor vakkundigheid, talent en drive om resultaten te behalen. Als manager heb je de gave om de kennis en drive van jouw medewerkers op te laten gaan in het bereiken van gezamenlijke doelen. Jij maakt het team beter en daarmee maakt het team jou beter. Samen zorgen jullie ervoor dat onze klanten ook in de toekomst krijgen waar ze recht op hebben: Zinnige én betaalbare zorg!
 

Jouw ervaring

Jij bent een ervaren manager die weet hoe de zorg in elkaar zit. Jij snapt wat klanten en zorgaanbieders beweegt en hebt begrip voor hun problematiek. Om tot resultaat te komen bouw je bruggen tussen een flink aantal stakeholders en verklein je de onderlinge afstand.

Daarvoor zet jij het volgende in:
 
 • een wo-opleiding en (nog te volgen) NEVI, leergang Manager;
 • aantoonbare visie op (langdurige) zorg;
 • ruime kennis van en ervaring met het zorgin- of verkoopproces en het klantenadvies proces;
 • minimaal 5 jaar succesvolle leidinggevende ervaring aan professionals waarbij je deel hebt uitgemaakt van een managementteam;
 • goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen de zorg en stevige kennis van financieringssystemen in de zorg;
 • strategische, sensitieve en slagvaardige gesprekspartner.
Bruggenbouwer, ondernemer en leiderschap, dat zijn steekwoorden die jou omschrijven. Jij weet hoe belangrijk samenwerking is om tastbare resultaten te realiseren, of het nu binnen jouw afdeling of daarbuiten is. Je hebt jouw doelen altijd scherp voor ogen en weet meerdere programma’s tegelijkertijd van a tot z binnen de planning uit te voeren. Dat de relevantie van ingekochte zorg direct verband houdt met de signalen van onze klanten heb jij goed in beeld. Sterker nog, hierin herken je jouw spilfunctie en visie.

Daarbij werkt jouw enthousiasme aanstekelijk en ben je in staat om jouw standpunten en ideeën zo over te brengen dat jouw gesprekspartner het begrijpt, ongeacht het niveau waarop je acteert. Je beschikt bovendien over een flinke dosis tact en empathisch vermogen. Tegenstrijdige belangen? Jij houdt het hoofd koel en waakt voor een goede relatie. Weerstand schrikt jou niet af, maar is juist een drijfveer om door te gaan.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Afdelingsmanager Zorginkoop & Klantenservice Langdurige Zorg V&V ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

 • Een assessment is onderdeel van de procedure.
​Is het verbinden van klantbehoefte en zorginkoop in de langdurige zorg echt jouw werk? En ben jij een bruggenbouwer die daarnaast professionals laat excelleren? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl