Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Medewerker Controles Langdurige Zorg

 • 34 uur per week
 • Tussen € 2396,- en € 3336,-
 • Eindhoven

Jij bent de rechercheur die onderzoekt hoe wij de zorgkosten in de Langdurige Zorg beter kunnen beheersen. Maar hoe zorg jij vervolgens dat je zorgverleners stimuleert tot gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten?
 

Jouw werk

Zorg kost geld, maar als zorgverzekeraar waken wij er voor dat de premies van onze verzekerden zo goed mogelijk besteed worden. Als Medewerker Controles Langdurige Zorg duik jij dan ook in declaraties van zorgverleners. Denk hierbij aan zorginstanties op het gebied van Zorg in Natura (ZIN) en Volledig Pakket Thuis (VPT). Jij brengt eventuele onrechtmatigheden of ondoelmatigheden aan het licht en zorgt daarmee voor beheersing van de zorgkosten. 
Daarnaast ondersteun je de Specialisten Controles Langdurige Zorg voor de organisatie, planning, voortgang en kwaliteit van een aantal van deze onderzoeken.
Zelf krijg je steeds een aantal thema's onder je hoede en voert meerdere controletrajecten tegelijk uit. Het ene moment doe je openlijk onderzoek, het andere moment werk je onder de radar. Per onderwerp houd jij je minimaal vier maanden bezig met brede desk research waarbij je:
 
 • kijkt naar de inhoudelijke materie en wet- en regelgeving.
 • in gesprek gaat met experts binnen Zorginkoop, Declaratieservice, PGB, Datamining en Business Intelligence. 
 • contact onderhoudt met andere verzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 • grote hoeveelheden gegevens uitdiept om nieuwe verbanden en inzichten op te doen. 
 • jouw conclusies deelt met zorgverleners. Je onderhandelt over terugbetaling, maar stimuleert vooral gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten in de toekomst!
Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je werkt op een afdeling met 8 mensen. Daarbinnen is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Als Zorgkantoor hebben we te maken met allerlei veranderingen in de markt. Vanuit jouw vakgebied ontwerp je dan ook regelmatig nieuwe controlevormen, zodat we ook hierin met onze tijd meegaan.

Deze vacature is zowel in- als extern uitgezet.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die de combinatie van analyse en gespreksvoering met Langdurige Zorgaanbieders aankan. Jij hebt:
 • HBO/WO werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van Zorgmanagement, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Accountancy, Auditing of Gezondheidswetenschappen; 
 • Kennis van en ervaring met financiële processen binnen een grote instelling, bij voorkeur in de financiële- of zorgsector;
 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • kennis van inhoudelijke WLZ systematiek van zorgbekostiging;
 • Ervaring in het omgaan met grote hoeveelheden data, het maken van en werken met overzichten, statistische analyse en voorspellende modellen
 • Affiniteit met automatisering, datakwaliteit, data-ontsluiting en kennis van kwalitatieve en kwantitatieve (data)analyse van gegevens  en zeer uitgebreide kennis van en ervaring met MS Excel en van relevante applicaties
Heb je daarnaast ook nog kennis van de zorgwereld en/of Wet Langdurige Zorg, dan is dat een flinke pre. Jouw analytische vaardigheden gaan hand in hand met jouw verbale vaardigheden. Daardoor ben je niet bang om de discussie aan te gaan met zorgaanbieders. Het debat opzoeken zit je in het bloed, ego's en complexe besluitvorming brengen je niet van je stuk. Wat er ook gebeurt, jij bent een gedegen gesprekspartner.

In teams presteer je prima, maar diep in je hart ben je een solist die Coöperatie VGZ graag vanuit zijn vakgebied verbetert. Je ontwikkelt jezelf graag en neemt zelf initiatief voor verandering en innovatie. Daarvoor bouw jij je eigen netwerk op. Creatief, besluitvaardig en vasthoudend zijn verder steekwoorden die jou omschrijven. Bovendien ben je integer: vertrouwelijke informatie is bij jou in veilige handen.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Medewerker Controles Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het leveren van een bijdrage aan beheersbare zorgkosten door middel van analyse en advies echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl