Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Coach Klantcontact

  • 38 uur per week
  • Tussen € 2529,- en € 3521,-
  • Eindhoven

Als betrouwbare mentor en coach ondersteun, prikkel, verbeter en ontwikkel je onze Klantadviseurs. Jij maakt hen nog beter dan ze al zijn in het voeren van ideale klantengesprekken! 
 

Jouw werk

Een belangrijk onderdeel van onze klantcontactstrategie is het luisteren naar klanten. Ieder contact met onze klanten geeft ons immers inzicht in wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Deze signalen geven input voor verbeteringen die samen met andere bedrijfsonderdelen wordt doorgevoerd.

Als Coach Klantcontact help je de organisatie te leren van klantsignalen en draag je rechtstreeks bij aan het verbeteren van de ideale klantbeleving. Hierbij staat de ontwikkeling van de Klantadviseur centraal. Daarnaast geef je input voor verbeteringen die samen met andere bedrijfsonderdelen worden geanalyseerd en doorgevoerd. Het is jouw missie om de Klantadviseurs te helpen bij zijn of haar ontwikkeling en te coachen bij klantgesprekken, zodat zij volledige aandacht hebben voor de klant en het gesprek.

Hiertoe maak je een coaching plan, waardoor je samen met de teammanager doelgericht de gesprekken van de klantadviseurs  kunt verbeteren. Klantadviseurs coach je op kennis, gespreksvaardigheid maar vooral ook op gedrag. Feedback  geven doe je op een dusdanige manier dat Klantadviseurs zich veilig bij je voelen. Ze weten dat het jouw taak is om hen nog beter te maken dan ze al zijn. Jij leert hen dan ook zelf oplossingen te bedenken en stimuleert hen met zoveel energie dat ze met plezier de gesprekken verbeteren. Jij zorgt voor een veilige leercultuur, met een gezonde verbetermentaliteit!

Intussen handel je zelf – naar eigen inzicht en niet ingeroosterd, ook klantcontacten af. Zo blijf je  inhoudelijk op de hoogte. Daarnaast hou jij je bezig met kwaliteitsmetingen en het geven van trainingen, waarmee je het beste uit je collega’s naar boven haalt. Op zowel individueel als teamniveau herken je verbetermogelijkheden in klantcontact en je gaat hier systematisch en doelgericht mee aan de slag. Dat betekent inzoomen en uitzoomen en je doelen voor de korte en lange termijn uitzetten.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar maak je onderdeel uit van een team van ongeveer 30 coaches, verdeeld over 3 locaties. Als coach ben je voor een bepaalde periode toegewezen aan een team, waar je  dedicated voor werkt. Deze coachingsfunctie is voor onze locatie in Eindhoven. Je rapporteert aan de teammanager Coaching & Monitoring. Binnen dit team is veel ruimte voor jouw vakkennis, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen dragen jullie bij aan een professionele, kundige Klantenservice die verzekerden met waardevol klantcontact snel en efficiënt verder helpt.
 

Jouw ervaring

Voor de fulltime functie van Coach Klantcontact zoeken we iemand die klantbeleving als geen ander snapt. Daarnaast heb jij:
  • hbo-werk- en -denkniveau, aangevuld met relevante coachingsopleiding(en);
  • aantoonbare ervaring met het coachen van verschillende doelgroepen
  • sterk ontwikkelde didactische en coaching vaardigheden.
  • een grote passie voor het vak coaching en ervaring met het verzorgen van trainingen bij bedrijven, bijvoorbeeld als communicatie- of gedragstrainer;
  • minimaal 2 tot 10 jaar werkervaring, het liefst in een callcenter, gericht op coaching van medewerkers in kennis én gedrag;
  • de vereiste WFT -opleiding die geldt voor medewerkers die adviseren over financiële producten is een pre;
Als zorgverzekeraar hebben wij een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we ons blijven verbeteren. Jij deelt die passie met ons en hebt een visie op goede klantenservice, training en ontwikkeling die je met enthousiasme over weet te brengen. Sensitief als je bent, weet je ook wanneer je het podium moet pakken en wanneer juist niet. Met jouw tomeloze energie, coachingskennis en scherpe oog voor wat mensen bezighoudt, ben jij in staat om een leuke en unieke leerervaring te bieden. Je doorziet groepsdynamica en geeft daar sturing aan, waardoor je professionals motiveert om zichzelf te verbeteren. Daarbij ben jij graag faciliterend, sta je in dienst van je collega’s en pas je jouw coaching stijl aan aan degene die je begeleidt.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Coach Klantcontact bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland. Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen proactief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het coachen van onze Klantadviseurs bij het voeren van het ideale klantengesprek echt jouw werk? En weet jij het beste uit mensen te halen? Solliciteer dan via onderstaande knop met cv en motivatie. De vacature staat open tot en met vrijdag 3 augustus 2018.
 

Mascha van Houten

Mascha van Houten

Recruiter
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl