Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Zorginhoudelijk Klantadviseur Langdurige Zorg

 • 34 uur per week
 • Tussen € 2461,- en € 3617,-
 • Eindhoven

Jij maakt concreet verschil voor de cliënten! Maar hoe zet jij jouw kennis van verpleging, zorg en organisatorisch talent in om het juiste advies te geven, problemen op te lossen en langdurige zorg correct en tijdig te leveren?.

Jouw werk

Als Klantadviseur Langdurige Zorg help jij cliënten in onze 7 zorgkantoorregio’s. Daarnaast ben je vraagbaak en ondersteun je zorgaanbieders èn mantelzorgers met advies over de effectieve inzet van langdurige zorg. Het is jouw werk om de zorg op grond van het indicatiebesluit aan de voorkeursaanbieder toe te wijzen. Je adviseert cliënten en mantelzorgers bij de keuze van een zorgaanbieder en bij het opstellen van een gedegen zorgplan. Je bemiddelt in complexe en acute zorgsituaties waar zowel cliënten als zorgaanbieders bij gebaat zijn.

In jouw rol als Klantadviseur maak jij je er bovendien sterk voor dat zorg op tijd geleverd wordt en monitor jij wachtlijsten van zorgaanbieders. Hierbij toets je de noodzaak van bemiddeling, kijk je naar de wensen van de cliënten en houd je rekening met het zorginhoudelijk en financieel beleid. Jij controleert via het clientsysteem (iWLZ) of zorgaanbieders tijdig de geïndiceerde zorg leveren. Mocht een cliënt nog niet opgenomen worden, dan kijk je in samenspraak met de zorgaanbieder naar andere mogelijkheden.

Ook richt jij je op de zogenaamde “meerzorg” aanvragen waarbij behoefte is aan meer dan de geïndiceerde zorg. Met jouw verpleegkundige expertise weet je daarmee tot de kern door te dringen van de zorgbehoefte. Je gaat op onderzoek uit, neemt contact op met zorgaanbieders en als het nodig ga jij op huisbezoek. Een dergelijke aanvraag heeft veel invalshoeken en je weet ze allemaal te belichten.
    
Je beoordeelt zorgplannen en behandelt samen met jouw collega’s complexe casuïstiek. Je ondersteunt ook het inkoopproces. Zitten er leemten in het zorgaanbod in een bepaalde regio? Worden protocollen en richtlijnen goed opgevolgd door zorgaanbieders? Wat zijn de oorzaken van de wachtlijsten? Het antwoord op dit soort vragen deel je met de zorginkopers in de regio en zo lever jij jouw bijdrage aan de continue verbetering van de (inkoop)processen rondom langdurige zorg.

Voor de juiste ondersteuning van cliënten, naasten en zorgaanbieders is het noodzakelijk dat je goed samenwerkt. Zowel met je eigen team als afdelingen zoals Zorginkoop en PGB. Maar ook met externe partijen waaronder het CIZ, zorgaanbieders en andere ketenpartijen heb je nauw contact. Het opbouwen en onderhouden van een sterk relatienetwerk is dan ook een belangrijk onderdeel van je werk. Jij maakt de zorgketen beter, de zorgketen maakt jou beter, samen maken jullie de zorg beter. In alles wat je doet is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Je neemt dan ook deel aan verbeteringsprojecten van onze werkprocessen en draagt bij aan vergroting van onze kennis over de kwaliteit en beschikbaarheid van langdurige zorg.
 

Jouw ervaring

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en flexibele collega, die het volgende met zich meebrengt:
 
 • Verpleegkundige of zorginhoudelijke (para)medische opleiding op hbo-niveau (bijvoorbeeld een BIG geregistreerde opleiding);
 • Affiniteit met langdurige zorg door werkervaring of opleiding;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet, WMO, Jeugdwet en de actuele sociale kaart van de regio;
 • Ervaring als aanspreekpunt voor zowel interne als externe belanghebbenden;
 • Kennis van relevante bedrijfsprocedures en applicaties op gebruikersniveau.
Bovendien snap jij wat een zorgbehoevende beweegt en kun je goed omgaan met de medische problemen van anderen. Je bent betrokken bij wat je doet en laat je niet snel uit het veld slaan. Ondanks dat je soms te maken krijgt met emotioneel geladen vragen, weet je de balans te bewaren tussen dienstverlening en zakelijkheid. Voor iedere zorgvraag probeer je tot een creatieve, maar efficiënte oplossing te komen. Je beschikt dan ook over organisatietalent en kunt goed planmatig werken. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en sensitiviteit bouw je snel een (zorg)netwerk op. Tot slot ben jij je bewust van het feit dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben, terwijl we opereren in steeds veranderend werkveld. Dit is voor jou geen probleem, want je gaat altijd voor kwaliteit en volgt de ontwikkelingen en innovatie in het zorgveld op de voet.


Goed om te weten:
 • voor deze functie is het mogelijk om tussen de 28 en 38 uur per week te werken. 
 • Deze vacature staat zowel in- als extern uit.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Klantadviseur Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen pro-actief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het toewijzen van complexe langdurige zorg, het oplossen van zorgproblemen en wachtlijstbemiddeling echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl