Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Junior Specialist Controles

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2529,- en € 3521,-
 • Eindhoven

Jij bent de rechercheur die onderzoekt hoe wij de zorgkosten beter kunnen beheersen. Maar hoe zorg jij vervolgens dat je zorgverleners stimuleert tot gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten?
 

Jouw werk

Zorg kost geld, maar als zorgverzekeraar waken wij er voor dat de premies van onze verzekerden zo goed mogelijk besteed worden. Als Specialist Controles Zorg duik jij dan ook in declaraties van zorgverleners. Eventuele onrechtmatigheden of ondoelmatigheden breng je aan het licht, waarmee jij zorgt voor beheersing van de zorgkosten.

Daarnaast ondersteun je de Specialisten Controles die steeds meer werken meer met zelfonderzoeken door zorginstellingen of Horizontaal Toezicht. Deze worden uitgevoerd op basis van representatie voor alle verzekerden in Nederland. Jij biedt support voor de organisatie, planning, voortgang en kwaliteit van een aantal van deze onderzoeken.
 
Jij krijgt ook een aantal thema's onder je hoede en voer je meerdere controletrajecten tegelijk uit. Het ene moment doe je openlijk onderzoek, het andere moment werk je onder de radar. Per onderwerp houd jij je minimaal vier maanden bezig met brede desk research waarbij je:
 
 • kijkt naar de inhoudelijke materie en wet- en regelgeving.
 • in multidisciplinaire teams met experts van Zorginkoop, Declaratieservice, Datamining en Business Intelligence samenwerkt. 
 • contact onderhoudt met andere verzekeraars en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). 
 • grote hoeveelheden gegevens uitdiept om nieuwe verbanden en inzichten op te doen. 
 • jouw conclusies deelt met zorgverleners. Je onderhandelt over terugbetaling, maar stimuleert vooral gedragsverandering die leidt tot lagere zorgkosten in de toekomst!

Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je werkt op een afdeling met 35 mensen, die in twee teams zijn verdeeld. Daarbinnen is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Als zorgverzekeraar hebben we te maken met allerlei veranderingen in de markt. Vanuit jouw vakgebied ontwerp je dan ook regelmatig nieuwe controlevormen, zodat we ook hierin met onze tijd meegaan.

De eerste gesprekken vinden in plaats in de week van 12-16 november.
Deze vacature staat zowel in- als extern uit.

 

Jouw ervaring

Voor deze doorgroeifunctie zijn we op zoek naar iemand die de combinatie van analyse en gespreksvoering met zorgaanbieders aankan. Jij hebt:
 
 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding zoals Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Accountancy, Auditing of Zorg gerelateerd zoals  Verpleegkunde, Farmacie en Management in de Zorg; 
 • Kennis van en ervaring met financiële processen binnen een grote instelling, bij voorkeur in de financiële- of zorgsector;
 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring;
 • Goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen de zorg en kennis van het zorgbekostigingssysteem;
 • Kennis van de Gezondheidszorg;
 • Ervaring in het omgaan met grote hoeveelheden data en het maken van en werken met overzichten, statistische analyse en voorspellende modellen
 • Affiniteit met automatisering, datakwaliteit, data-ontsluiting en kennis van kwalitatieve en kwantitatieve (data)analyse van gegevens  en zeer uitgebreide kennis van en ervaring met MS Excel en van relevante applicaties

Jouw analytische vaardigheden gaan hand in hand met jouw verbale vaardigheden. Daardoor ben je niet bang om de discussie aan te gaan met zorgaanbieders. Het debat opzoeken zit je in het bloed, ego's en complexe besluitvorming brengen je niet van je stuk. Wat er ook gebeurt, jij bent een gedegen gesprekspartner.

In teams presteer je prima, maar diep in je hart ben je een solist die Coöperatie VGZ graag vanuit zijn vakgebied verbetert. Je ontwikkelt jezelf graag en neemt zelf initiatief voor verandering en innovatie. Daarvoor bouw jij je eigen netwerk op. Creatief, besluitvaardig en vasthoudend zijn verder steekwoorden die jou omschrijven. Bovendien ben je integer: vertrouwelijke informatie is bij jou in veilige handen.

Jouw drive om te groeien gaan hand in hand met je vermogen om dat waar te maken. Deze functie biedt je namelijk de mogelijkheid om snel te leren. Voor degene die ontwikkeling als doel heeft, is er concreet perspectief om binnen een paar jaar vervolgstappen te zetten. 
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Junior Specialist Controles bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het leveren van een bijdrage aan beheersbare zorgkosten echt jouw werk? En weet jij jouw analyses te vertalen naar adviezen waar zorgverleners echt mee aan de slag willen? Solliciteer dan vòòr 10 november via onderstaande knop. 
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl