Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Senior Expert Zorg - Gids in de Zorg

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3516,- en € 5591,-
 • Arnhem

De juiste zorg vinden in een onbekend en complex zorglandschap is vaak een flinke opgaaf. Hoe zorg jij ervoor dat wij onze verzekerden hier in gidsen en sturen, zodat zij de zorg kunnen organiseren die ze echt nodig hebben?
 

Jouw werk

Als Expert Zorg heb jij één missie: er voor zorgen dat verzekerden ons beschouwen als hun persoonlijke gids in de complexe zorgwereld. Jij duikt dan ook in de reis die een verzekerde aflegt om tot een zorgkeuze te komen. En je draagt bij aan oplossingen waarmee we de verzekerde gidsen door een complex zorgproces dat onbekend is, maar wel een hoge impact op het leven heeft. 

Jij zorgt er voor dat we een oprecht betrokken aanspreekpunt bieden om antwoorden te geven op vragen over het zorgproces. Dat we randzaken rondom het zorgproces uit handen van klanten nemen of vereenvoudigen En dat we verzekerden inzicht bieden door reviews en feedback over behandelaars te faciliteren op Zorgkaart NL. 

Dit alles doe je uiteraard niet alleen, maar in het agile klantmissieteam ‘Gids in de zorgwereld’. Daarnaast maak je onderdeel uit van het Expertteam Zorg, waar je jouw vakkennis uitbouwt met andere zorgcollega’s. 

Tijdens een gemiddelde werkweek verbind jij de divisies Zorg en Klant&MerkPartners door:
 
 • in de huid van de verzekerde te kruipen en bij alles wat jullie ontwikkelen de vertaalslag te maken naar de patiënt; 
 • jouw zorgexpertise in te zetten en collega’s te ondersteunen om de klantmissie vorm te geven;
 • het up-to-date houden van jouw zorgexpertise met klantinzichten, concurrentiebewegingen, trends en ontwikkelingen;
 • het vertalen van innovaties naar aanpassingen en beheer van zorgbeleid, zorgprocessen, way of working en tooling;
 • het uitvoeren, initiëren en sturen van backlog activiteiten;
 • het opstellen van plannen van aanpak op en geeft sturing aan activiteiten;
 • het ondersteunen van de ontwikkeling van anderen door onder andere actief feedback te geven en  te ontvangen.
Meer weten over Agile werken bij VGZ? Check dan het volgende filmpje https://www.youtube.com/watch?v=JIspgREyLeU&t=7s.
 

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega die uitermate goed weet welke raakvlakken de Zorgverzekeringswet heeft met de missie ‘Gids in de Zorg’ en wat onze rol als Wlz-uitvoerder inhoudt. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:
 
 • Een wo-opleiding in de richting van Health Economics, gezondheidswetenschappen, geneeskunde of het verlengde daarvan;
 • minimaal 5 jaar werkervaring, of een afgerond traineeship met relevante ervaring in de zorgmarkt;
 • Begrip van de gezondheidsmarkt in Nederland en de rol van de betrokken partijen hierin: zorgverzekeraars, zorgaanbieders, patiënten en verzekerden, ambassadeurs, etc.;
 • Kennis over de financiering vanuit de Wlz en Wmo;
 • Bekendheid met de klantfricties in de langdurige zorg en op het grensvlak  Zvw en Wmo;
 • Een netwerk van (potentiële) Langdurige zorgklanten, dat je kunt betrekken bij verbeterinitiatieven;
 • Het vermogen om je echt te verplaatsen in de situatie van de klant en de wijze waarop deze situatie wordt beleefd.
Ondernemend als je bent, creëer jij als vanzelf de juiste voorwaarden en draagvlak onder stakeholders. Net als dat je automatische een reality-check doet op nieuwe plannen en kijkt of deze in lijn zijn met de strategie, dynamiek en processen binnen jouw divisie (Zorg). 

Je legt graag verbinding en werkt samen omdat dit het resultaat voor de klant beter maakt. En dat is voor jou het belangrijkst: klanten en patiënten echt verder helpen. Jij vindt namelijk net als wij, dat we als zorgverzekeraar een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. En je draagt graag bij aan zinnige zorg in Nederland.


Het volledige sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit een 2 tal gesprekken. Aanvullend op de gesprekken worden assessments ingezet om vaardigheden en competenties te toetsen.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Expert Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van oplossingen waarmee we verzekerden ondersteunen en door het complexe zorgveld gidsen echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl