Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Beleidscoördinator Zorg

 • 36 uur per week
 • Tussen € 3331,- en € 5296,-
 • Arnhem

Als programmanager heb jij een duidelijke visie op de toekomst van de zorg en een enorme drive om deze samen met de zorgaanbieders te verbeteren. Hoe vertaal je dit naar een helder en effectief zorgbeleid van VGZ, voor de volle breedte van de zorg?
 

Jouw werk

De afdeling Strategie & Innovatie is bepalend hoe en welke zorg Coöperatie VGZ over één tot vier jaar inkoopt. Als Beleidscoördinator Zorg voer jij samen met jouw collega’s de regie voor een overkoepelend beleid van een aantal aandachtsgebieden, zoals eerstelijnszorg of medisch specialistische zorg. Jij bepaalt voor de middellange termijn wat er op de zorgagenda van VGZ staat, hoe het zorglandschap er uit ziet, wat we doen met nieuwe financieringsvormen, samenwerking in de keten, zorgpaden en de keuzes die de politiek maakt. Bovendien kijk  je op welke wijze de bewezen strategie van Zinnige Zorg ook  breed doorgevoerd kan worden. Uiteindelijk definieer jij samen met je collega’s van zorginkoop, medisch advies en innovatie voor jouw aandachtsgebieden welke zorg wij voor onze verzekerden leveren.

Hiervoor:
 
 • Zet je jouw voelsprieten uit in de zorgwereld;
 • Betrek je jouw collega's van Innovatie, Medisch Advies, Zorginkoop, Commercie, de directie en de Raad van Bestuur om tot resultaat te komen;
 • Spreek je buiten onze muren regelmatig met het Ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland (ZN), andere zorgverzekeraars, koepelorganisaties en zorgaanbieder;
 • Combineer je verkregen inzichten met jouw heldere analyses van verschillende data en informatie; 
 • En vertaal jij dit naar een totaalvisie op zorg en per zorgsoort. 
Omdat nieuw beleid nu eenmaal niet in één dag doorgevoerd kan worden, bestaat een groot deel van jouw werk uit het creëren van draagvlak èn gezamenlijk de plannen omzetten naar de praktijk. Zowel intern, als extern verzorg je regelmatig presentaties om jouw visie op veranderingen in de zorg voor het voetlicht te brengen. Alles met als doel jouw beleid ook daadwerkelijk uitgevoerd zien worden

Welke innovaties en ontwikkelingen op onder meer technisch, organisatorisch, psychologisch en financieel vlak bieden uitkomst om zinnige zorg te leveren en breed in te kopen? Vanuit jouw drive en netwerk promoot je binnen VGZ en in de zorg om samen te werken aan nieuwe oplossingen die beter èn betaalbaarder zijn voor de patiënt. Een mooi voorbeeld hiervan is ons "zinnige zorg"-filmpje over innovatieve online astmazorg voor kinderen.

Bij Coöperatie VGZ doe je niets alleen en je maakt dan ook deel uit van een team dat zich bezighoudt met diverse aandachtsgebieden. Ieder heeft zijn eigen projecten en kijkt voor zijn specialisme hoe zorg in de toekomst zinniger en betaalbaarder kan. Binnen dit team speel jij een cruciale rol vanuit jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te boeken. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen dragen jullie bij aan een betere zorg.
 

Jouw ervaring

Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar iemand met:
 
 • een academische achtergrond zoals Beleid & Management Gezondheidszorg, Geneeskunde, Bestuurskunde, Gezondheidswetenschappen of Rechten;
 • eventueel aanvullende opleidingen gerelateerd aan de zorg; 
 • 5 tot 8 jaar werkervaring, bijvoorbeeld als consultant, jurist of beleidsmaker bij een zorg(gerelateerde) organisatie;
 • snel informatie kunnen verwerken, dwarsverbanden kunnen leggen, hoofd van bijzaken kunnen scheiden en diverse rollen kunnen aannemen;
 • kennis van zorgkosten(methodiek);
 • ervaring met het opstellen èn uitdragen van zorgbeleid, het creëren van draagvlak en het spreken op congressen;
 • een netwerk met daarin patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en het Ministerie van VWS. 
De zorg is volop in beweging en wij veranderen daarin mee. Dat geldt ook voor de organisatie van de Divisie Zorg. Jij omarmt een vernieuwende omgeving, ziet volop kansen en jouw aanpassingsvermogen zet je dan ook van nature in. Daarnaast ben je analytisch sterk, creatief, ondernemend en zeer gedreven om de zorg te verbeteren. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die Coöperatie VGZ als zorgverzekeraar heeft, neem jij net zo serieus als wij. Voor jou is het helder waar de zorg naar toe moet groeien en je wilt daar graag als beleidscoördinator invloed op uitoefenen. Je voelt je dan ook thuis bij grote projecten die jouw kennis uitdagen.

Daarin word je gesteund doordat je een stevig netwerk in de zorgwereld hebt opgebouwd, dat je kunt en durft te benutten. Bang om in het openbaar te spreken of presentaties te geven ben je niet. En dankzij je goede communicatievaardigheden en een flinke dosis overtuigingskracht weet je anderen mee te nemen in jouw visie. Ben jij overtuigd van jouw zaak, dan ben je niet snel op andere gedachten te brengen. Je weet je eigen koers te kiezen, je doelen en prioriteiten te realiseren, de juiste mensen om je heen te organiseren èn te verbinden. Deze vaardigheden zet je graag in voor een betere toekomst van de zorg.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Beleidscoördinator Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het ontwikkelen van programma's voor het inkopen van zinnige zorg echt jouw werk?  Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl