Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Procurement Analist

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2805,- en € 4124,-
 • Arnhem

Binnen VGZ wordt inkoop steeds belangrijker. Hoe zorg jij voor betere inkoopdata en tooling, zodat we tot nóg Zinnigere Inkoop komen?

Jouw werk

Qua inkoopvisie en -ontwikkeling lopen we nu voorop en dat willen we graag zo houden. Als Procurement Analist stort jij je dan ook op het nóg effectiever maken van inkoop. Enerzijds door het aanboren van data die VGZ helpt betere inkoopbeslissingen te nemen, anderzijds door het verbeteren van tooling en systemen.

Je hebt een zelfstandige, brede functie, waarin je veel kunt bereiken. Je ondersteunt de business in hun informatiebehoefte, met zowel rapportage als informatieverzameling. En je draagt bij aan het uitbouwen van automatisering binnen de afdeling. 

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je o.a. bezig met het:

 • vertalen van het inkoopbeleid naar informatie en rapportages;
 • analyseren van marktinformatie, informatie- en datastromen;
 • uitvoeren van datavalidatie, -kwalificatie en -beoordeling om zo de kwaliteit van de data en de databronnen te verhogen;
 • zoeken van afstemming met stakeholders over wensen en verwachtingen;
 • beheren en verder ontwikkelen van het performancedashboard met achterliggende data zoals inkoop backlog;
 • beschikbaar maken en verbeteren van inkooptooling en systemen, in samenwerking met ICT (Data Care) en leveranciers. 

Gelukkig doe je dit alles niet alleen, maar binnen een prettig en collegiaal team. Binnen dit team is veel ruimte voor jouw vakkennis, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter. Samen creëren jullie een data-gedreven inkoopafdeling. 

Jouw ervaring

Voor deze functie zoeken we een zelfstandige collega die ziet waar het werk ligt en wat er verbeterd kan worden. Daarnaast heb jij:
 • wo-werk- en -denkniveau.
 • een afgeronde opleiding bedrijfsinformatiekunde of vergelijkbaar.
 • bij voorkeur aangevuld met training op het gebied van data-analyse of datamanagement.
 • kennis van inkoopapplicaties en analysemethodieken.
 • aantoonbare ervaring met dataverwerking en data-analyse.
 • ervaring in het doorvertalen van analyses naar managementadviezen.

Dankzij jou sterke analytische vermogen, heb je de oorzaak van problemen snel boven tafel. En de combinatie met jouw resultaatgerichtheid, maakt dat je ook snel een oplossing op poten zet. Daarbij kijk je verder dan de muren van jouw eigen afdeling en verbind je meerdere belangen. Je durft voorop te lopen en buiten de gebaande paden te kijken. Tegelijkertijd neem je de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben net zo serieus als wij en vermijd je onnodige risico’s.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Procurement Analist bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren. 

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen. 

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert

Jouw sollicitatie

Is het verbeteren van onze inkoopdata en tooling echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Mascha van Houten

Mascha van Houten

Recruiter
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl