Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Casemanager PGB ZvW (Zorgverzekeringswet)

 • 38 uur per week
 • Tussen € 2805,- en € 2805,-
 • Eindhoven

PGB-aanvragen moeten worden beoordeeld volgens wet- en regelgeving. Iedere case is echter uniek. Hoe zorg jij dan toch voor maatwerk, terwijl je ook de balans zoekt tussen de door de klant gewenste zorg en de beheersing van de zorgkosten?

Jouw werk

Als Casemanager PGB is het jouw werk om PGB-aanvragen (voor verpleging en verzorging) te beoordelen en klanten écht op weg te helpen naar goede zorg. Jij verdiept je dan ook niet alleen in de wet- en regelgeving, maar duikt echt in een aanvraag. Je gaat in gesprek met de klant en de verpleegkundige en denkt verder dan alleen goed- of afkeuring van de aanvraag. 

Bovendien  verplaats jij je in de klant en kijk je waar je nu al kunt helpen met zaken waar de klant later tegenaan zal lopen. Daarbij heb je de vrijheid om binnen de kaders van wet- en regelgeving dát te doen dat jij nodig vindt voor de klant. Tegelijkertijd is het de sport om de balans te vinden tussen wat de klant wil en welke zorg strikt noodzakelijk is. Tussen kwaliteit van leven en zorgkostenbeheersing. Die balans weet jij als geen ander te behouden. 

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het: 
 • controleren of de zorgaanvraag voldoet aan de acceptatiecriteria voor een PGB.
 • (telefonisch) contact onderhouden met verzekerden en indicatiestellers.
 • beoordelen van budget- en zorgplannen o.b.v. vastgestelde normen. 
 • Administratieve afhandeling van PGB’s beantwoorden van inhoudelijk complexe vragen van verzekerden en collega’s over PGB.
 • ondersteunen van de afdeling Klachtenmanagement bij klachten en het ondersteunen van de afdeling Controles bij rechtmatigheidscontroles.
 • Verbeteren van de processen binnen het team en met anderen uit de organisatie

Bij Coöperatie VGZ werk je niet alleen, maar binnen een multidisciplinair team waar veel ruimte is voor jouw talent, vakkundigheid en drive om resultaten te behalen. Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van Zorgadvies en Bemiddeling, Declaratieservice, Medisch Advies en Zorginkoop. Jouw ideeën om onze dienstverlening te verbeteren zijn meer dan welkom. Jij maakt de teams beter, de teams maken jou beter. Samen zorgen jullie voor zinnige en betaalbare zorg in Nederland.

Jouw ervaring

Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega met een creatieve en tegelijkertijd kritische blik. Jij wilt klanten écht helpen en kijkt verder dan alleen de PGB-aanvraag die voor je ligt. Daarnaast breng jij het volgende met je mee:

 • hbo-werk- en -denkniveau.
 • een zorgkennis op hbo-niveau, bijvoorbeeld dankzij een Big-geregistreerde opleiding als hbo-v fysiotherapie, ergotherapie, psychologie of bewegingswetenschappen.
 • kennis van het totale PGB (Zvw) proces en de normen en criteria daarbinnen.
 • kennis van de Zorgverzekeringswet (ZVW), Wet langdurige zorg en WMO, de Jeugdwet en de sociale kaart.

Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen, weet jij jouw boodschap te vertalen naar de klant. Het waarom achter jouw antwoord is dan ook helder voor de klant, wat helpt om ook slecht nieuws te accepteren. Daarnaast snap jij dat wij als zorgverzekeraar een maatschappelijke rol hebben en dat we ons hard willen maken voor zinnige zorg. En dat dit ook weleens betekent dat je ‘nee’ moet zeggen tegen een aanvraag. 

Bij alles wat je doet, kijk je waar het beter kan. Je durft jouw ideeën kenbaar te maken, out-of-the-box te denken en voorop te lopen. Daarin weet je anderen ook te inspireren en te motiveren. Het feit dat Coöperatie VGZ zich bevindt in en veranderlijke omgeving is voor jou geen probleem. Sterker nog, dat biedt jou de kans om je doorlopend te blijven ontwikkelen!

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Casemanager PGB bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook met gezond verstand weet uit te voeren. 

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.

Jouw sollicitatie

Is het beoordelen van PGB-aanvragen op een manier dat je klanten daadwerkelijk verder helpt echt jouw werk? Solliciteer dan voor 18 januari via onderstaande knop.

Mascha van Houten

Mascha van Houten

Recruiter
06-42359353
mascha.vanhouten@vgz.nl