Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Zorginhoudelijk Adviseur Hulpmiddelen - vervanging zwangerschapsverlof

  • 28 uur per week
  • Tussen € 2540,- en € 4039,-
  • Eindhoven

Jij zet graag jouw ervaring en kennis over hulpmiddelen (-orthesen, prothesen en orthopedisch schoeisel) in om het zorgaanbod voor onze verzekerden nog beter te organiseren. Tegelijkertijd beoordeel je of een gevraagd hulpmiddel voor vergoeding in aanmerking komt.  Hoe combineer je die taken? 
 

Jouw werk

Met jouw kennis als als fysio- of oefentherapeut, verpleegkundige of orthopedisch technoloog ben jij de aangewezen persoon die zorg draagt voor de zorginhoudelijke invulling van de processen rondom vergoeding, declaratie en informatievoorziening rondom hulpmiddelenverstrekkingen. Als Zorginhoudelijk Adviseur Hulpmiddelen denk je beleidsmatig mee over zorginkoop en zorginnovatie en definieer je het inhoudelijke en procesmatige kwaliteitskader. Is ons controlesysteem goed ingericht? Jij zorgt voor de juiste zorginhoudelijke inrichting van de processen en helpt met opstellen van o.a. protocollen,  risicoanalyses en controleplannen. De werkzaamheden zijn met name gericht op advisering omtrent orthesen, prothesen en orthopedisch schoeisel.

Daarnaast beoordeel jij vanuit jouw vakgebied of  een hulpmiddel een doelmatige voorziening is voor onze verzekerde. Ook toets je of verzekerde en het hulpmiddel voldoen aan de geldende criteria om voor vergoeding vanuit de Zorgverzekering in aanmerking te komen. Je doet dit op basis van schriftelijke informatie die wordt aangeleverd, of je verzamelt zelf gegevens. Je houdt ruggenspraak met andere medisch adviseurs en waar nodig  met zorgaanbieders en leveranciers. Ook ondersteun je deze soms bij de indicatiestelling.

Bovendien ondersteun jij de afdeling zorginkoop op meerdere fronten met jouw kennis op het gebied van hulpmiddelen. Vanuit jouw achtergrond kijk je kritisch naar het zorgaanbod en help je mee het zorgsysteem op de best mogelijke manier in te richten. Zo volg jij de ontwikkelingen specifiek voor hulpmiddelen en het zorgaanbod  in het algemeen op de voet. Hebben we voldoende toegang tot informatie, zoals bijvoorbeeld benchmarkonderzoeken, om  hulpmiddelen goed in te kopen? Kan een innovatief project op bredere schaal toegepast worden? Dan adviseer jij de organisatie hoe dit mee te nemen is in het verzekeringsbeleid en bij het afsluiten van contracten met  zorgaanbieders.

Natuurlijk doe je dit alles niet alleen, maar als onderdeel van de afdeling Medisch Advies. Je hebt zo'n 30 collega's, met ieder hun eigen specialisatie. Binnen de afdeling is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen staan jullie voor de opgave om het zorgaanbod te verbeteren.
 

Jouw ervaring

Voor deze verantwoordelijke positie breng jij in ieder geval het volgende mee:
  • Een afgeronde zorginhoudelijke opleiding, minimaal HBO niveau (fysio- of oefentherapeut, verpleegkundige of orthopedisch technoloog);
  • Ruime werkervaring in de gezondheidszorg,
  • bij voorkeur een geldige BIG-registratie
  • Aantoonbaar flexibele instelling;
  • Je bent in staat om een verbinding te leggen tussen de medische inhoud, werkprocessen van VGZ, wetgeving, het zorgveld en de samenleving;
  • Naast ervaring als fysio- of oefentherapeut, verpleegkundige of orthopedisch technoloog strekt bredere ervaring in een grote organisatie tot aanbeveling.
Qua persoon sta je in voor de kwaliteit, effectiviteit en nauwkeurigheid van je eigen werk. Je weet uit ervaring dat de zorgwereld aan verandering onderhevig is. Daardoor begrijp je als geen ander dat Coöperatie VGZ in een continu veranderend politiek en publiek speelveld opereert en een serieuze maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. Jij staat stevig in je schoenen en bent ook in een complexe omgeving in staat de besluitvorming te beïnvloeden.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Zorginhoudelijk Adviseur Hulpmiddelen bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Deze functie betreft een vervanging van 5 maanden door een zwangerschapsverlof.
 

Jouw sollicitatie

Is het inzetten van jouw kennis over hulpmiddelen om het zorgaanbod en zorgsysteem te verbeteren echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl