Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Zorginhoudelijk Klantadviseur Langdurige Zorg, GZ & GGZ

 • 34 uur per week
 • Tussen € 2461,- en € 3617,-
 • Eindhoven

Jij maakt concreet het verschil voor de cliënten! Dankzij jouw kennis van Gehandicaptenzorg, GGZ en organisatorisch talent geef je het juiste advies, los je problemen op en wordt langdurige zorg correct en tijdig geleverd.

 

Jouw werk

Als Klantadviseur Langdurige Zorg help jij cliënten in onze 7 zorgkantoorregio’s. Daarnaast ondersteun je zorgaanbieders èn mantelzorgers met advies over de effectieve inzet van langdurige zorg. Het is jouw werk om de zorg op grond van het indicatiebesluit aan de voorkeursaanbieder toe te wijzen. Je adviseert cliënten en mantelzorgers bij de keuze van een zorgaanbieder en bij het opstellen van een gedegen zorgplan. Je bemiddelt in complexe en  acute zorgsituaties  waar zowel cliënten als zorgaanbieders bij gebaat zijn.
 
In jouw rol als Klantadviseur
 
 • maak jij je er bovendien sterk voor dat zorg op tijd geleverd wordt en monitor jij wachtlijsten van zorgaanbieders; 
 • toets je de noodzaak van bemiddeling, kijk je naar de wensen van de cliënten en houd je rekening met het zorginhoudelijk en financieel beleid;
 • controleer jij via het clientsysteem (iWLZ) of zorgaanbieders tijdig de geïndiceerde zorg leveren;
 • kijk jij – indien een cliënt nog niet opgenomen wordt – met zorgaanbieders naar andere mogelijkheden.
Jij richt je onder andere op “meerzorg” aanvragen waarbij behoefte is aan meer dan de geïndiceerde zorg. Met jouw expertise weet je tot de kern door te dringen. Je gaat op onderzoek uit, neemt contact op met zorgaanbieders en als het nodig is ga jij op huisbezoek. Een dergelijke aanvraag heeft veel invalshoeken en je weet ze allemaal te belichten.
 
Je beoordeelt zorgplannen en complexe casuïstiek. Zitten er leemten in het zorgaanbod in een bepaalde regio? Worden protocollen en richtlijnen goed opgevolgd door zorgaanbieders? Wat zijn de oorzaken van de wachtlijsten? Het antwoord op dit soort vragen deel je met de zorginkopers en ook zo draag je bij aan de verbetering van (inkoop)processen rondom langdurige zorg.

Voor de juiste ondersteuning van cliënten, naasten en zorgaanbieders is het noodzakelijk dat je samenwerkt. Zowel met je eigen team als afdelingen zoals Zorginkoop en PGB. Maar ook met het CIZ, zorgaanbieders en andere ketenpartijen heb je nauw contact. Het opbouwen en onderhouden van een sterk relatienetwerk is dan ook een logisch onderdeel van je werk. Samen maken jullie de zorg beter. In alles wat je doet is veel ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en initiatieven. Je neemt dan ook deel aan verbeterprojecten van onze processen en draagt bij aan vergroting van onze kennis over de kwaliteit en beschikbaarheid van langdurige zorg.
 

Jouw ervaring

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en flexibele collega, die het volgende met zich meebrengt:
 
 • Verpleegkundige of zorginhoudelijke (para)medische opleiding op hbo-niveau (bijvoorbeeld een BIG geregistreerde opleiding);
 • Ervaring met Gehandicaptenzorg en/of Geestelijke Gezondheidszorg door werk of opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkzaam in een soortgelijke functie;
 • Kennis van Wet Langdurige Zorg, Zorgverzekeringswet, WMO, Jeugdwet en de actuele sociale kaart van de regio;
 • Ervaring als aanspreekpunt voor zowel interne als externe belanghebbenden.
Bovendien snap jij wat een cliënt die zorg nodig heeft, beweegt en kun je goed omgaan met de medische problemen van anderen. Je bent betrokken bij wat je doet en laat je niet snel uit het veld slaan. Ondanks dat je soms te maken krijgt met emotioneel geladen vragen, weet je de balans te bewaren tussen dienstverlening en zakelijkheid. Voor iedere zorgvraag probeer je tot een creatieve, maar efficiënte oplossing te komen. Je beschikt dan ook over organisatietalent en kunt goed planmatig werken. Jouw communicatieve vaardigheden en sensitiviteit zet je zowel intern als extern in en je bouwt snel een (zorg)netwerk op. Je bent een teamplayer, vindt het geen probleem om collega’s feedforward te geven en kunt snel schakelen. Tot slot ben jij je bewust van het feit dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben, terwijl we opereren in een steeds veranderend werkveld. Dit is voor jou geen probleem, want je gaat altijd voor kwaliteit en volgt de ontwikkelingen en innovatie in het zorgveld op de voet. Kortom, je bent zinnig bezig!
 • Deze vacature staat zowel in- als extern uit.
 • Heb je een arbeidsbeperking en voldoe je aan de minimale eisen? Dan stimuleren we je om op deze vacature te reageren.

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Klantadviseur Langdurige Zorg bij Coöperatie VGZ, ben je een essentieel onderdeel van een team dat gericht werkt aan het beter organiseren van de zorg in Nederland.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider bieden we je veel inhoudelijke uitdaging en de ruimte om je te ontwikkelen in je vakgebied. Ook investeren we in mogelijkheden om slimmer te werken. Je hebt een contract voor een vast aantal uren per jaar, maar werkt flexibel en hebt een eigen verantwoordelijkheid bij het indelen van je werkuren. Daarnaast reis je bijvoorbeeld gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen en door kansen pro-actief op te pakken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het toewijzen van complexe langdurige zorg, het oplossen van zorgproblemen en wachtlijstbemiddeling echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl