Jouw nieuwe baan bij VGZ?

Business Consultant Zorginkoop

 • 38 uur per week
 • Tussen € 3089,- en € 4825,-
 • Arnhem

Betaalbare en toegankelijke zorg van goede kwaliteit, in lijn met de eisen en mogelijkheden van deze tijd. Dat is het doel wat jij voor ogen houdt, terwijl je onze bedrijfskritische zorginkoopprocessen zo goed mogelijk inricht.
 

Jouw werk

Het Performance Management Team (PMT) maakt deel uit van het bedrijfsonderdeel Beheer binnen de Divisie Zorg en ondersteunt en adviseert Zorginkoop bij het inrichten en beheersen bedrijfskritische inkoopprocessen. Dit met als doel te komen tot een optimaal resultaat; een goede premie voor onze verzekerden.

Als Business Consultant lever je in samenwerking met Zorginkoop een belangrijke bijdrage door:
 
 • Het optimaliseren van de bedrijfskritische inkoopprocessen;
 • De beheersing van de (financiële) risico’s in het zorginkoopproces;
 • Het  monitoren van de financiële variabelen uit de contracten en borgen van de afwikkeling van de afspraken;
 • Het leveren van fact based stuurinformatie aan het management, zodat zij onderbouwde besluiten kunnen nemen;
 • Te rapporteren over trends en ontwikkelen en te borgen dat deze worden meegenomen in rapportages. 
Bij alles wat je doet, kijk je of en hoe de monitoring beter kan. Jij zorgt voor betrouwbare vastlegging van contractafspraken en procesverbeteringen. Je speurt de zorgmarkt af naar vraag en aanbod, trends en legt die naast onze marktpositie. Moeten wij ergens op inspringen? Dan adviseer jij over de inhoud en financiële aspecten van het contract èn zorg je dat de juiste interne partijen betrokken zijn. Je rekent contractafspraken af met zorgaanbieders, verzorgt de coördinatie van het incassoproces voor de afwikkeling hiervan en je ontwerpt inkoopinstrumenten voor offerte-beoordeling en zorgkostenplafonds. Dankzij jou kunnen de inkoopteams op tijd van start met hun inkooptraject en beschikken ze over de juiste ondersteunende instrumenten.

Tot slot hou je niet alleen externe beleidswijzingen scherp in de gaten, maar let je ook op alles wat er binnen onze muren gebeurt en heb je veel interactie met de inkopers. Belangrijke zaken meld je aan het management van Zorginkoop, zodat deze hier op kan anticiperen in het divisiebeleid en de bijbehorende acties.

Uiteraard doe je dit alles niet alleen. Je hebt twaalf collega’s en door te rouleren op specifieke portefeuilles, ontwikkel je je zo tot expert. Jouw team is nog volop in ontwikkeling en er is alle ruimte voor jouw vakkundigheid, talent en drive om resultaten te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen zorgen jullie ervoor dat de bedrijfskritische inkoopprocessen soepel lopen.
 

Jouw ervaring

Voor deze relatief nieuwe functie zoeken we iemand die: 
 
 • minimaal aantoonbaar hbo/hbo+ werk- en denkniveau bezit;
 • financieel economische kennis en ervaring en een sterk analytisch vermogen heeft;
 • resultaatgericht is en dit combineert moet goede communicatieve vaardigheden;
 • bekend is met het bekostigingssysteem in de zorg, het zorgaanbod en de spelers binnen het zorgveld.
Dankzij je resultaatgerichtheid en je vermogen om snel de vinger op problemen te leggen, neem je graag het initiatief om tot een oplossing te komen. Als gesprekspartner ben je sensitief, maar ook slagvaardig en daadkrachtig. Als jij ergens voor gaat, zet jij je voor 200% in en weet je ook anderen tot beweging te motiveren. Bovendien ben je flexibel en op je plek in het veranderende speelveld van de zorg. Jij wilt blijven verbeteren en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als zorgverzekeraar hebben, net zo serieus als wij.
 

Jouw toekomst

Vanaf je eerste werkdag als Business Consultant Zorginkoop bij Coöperatie VGZ, ben je onderdeel van een divers team dat werkt aan het zinnig en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Een spannende weg, die van je vraagt dat je niet alleen nieuwe oplossingen ziet, maar deze ook weet uit te voeren.

Wij geloven dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Als moderne, ambitieuze marktleider investeren we dan ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap. En in slimmer en flexibeler werken. Daarnaast reis je gratis met de trein en profiteren je eventuele gezinsleden net als jij van collectieve verzekeringen.

Jouw toekomst? Die geef je zelf vorm, door jezelf te blijven ontwikkelen, lef te tonen en verschil te maken, in een wereld die voortdurend verandert.
 

Jouw sollicitatie

Is het zo goed mogelijk inrichten van de bedrijfskritische zorginkoopprocessen echt jouw werk? Solliciteer dan via onderstaande knop.
 

Bart Groeliken

Bart Groeliken

Recruiter
06-18252802
b.groeliken@vgz.nl